• Vacatures vrijwilligers
  • Vacatures vrijwilligers
  • Vacatures vrijwilligers
  • Vacatures vrijwilligers
  • Vacatures vrijwilligers
  • Vacatures vrijwilligers

Vacatures vrijwilligers


EETTAFEL APELDOORN ZOEKT COORDINEREND VRIJWILLIGER

Heb je een familie-achtergrond in voormalig Nederlands-Indië? Wil je iets betekenen voor de oudere generaties? Zit gastvrijheid in je DNA en woon je in de omgeving van Apeldoorn?

De Indische Eettafel Apeldoorn zoekt een Coördinerend Vrijwilliger, misschien wel iets voor jou!

Wij zoeken iemand die van aanpakken weet, graag initiatief neemt, de puntjes op de ï” zet en een passie heeft voor samenwerken.

We bieden een korte opleiding, een onkostenvergoeding, goede begeleiding en werken in een enthousiast, klein team met hart voor Indische en Molukse ouderen.

Enthousiast geworden? Kijk voor verdere informatie verder op deze website of neem direct contact op met Josselien Verhoeve, Regiocoördinator Pelita Oost-Nederland tel. 06-26949275, of j.verhoeve@pelita.nl


* Gezocht in Almere-Buiten

Oproep: een (Indische) vrijwilliger met grote oren en een groot hart! Voor een Indische dame van 95 jaar in Almere-Buiten, die vol verhalen zit en behoefte heeft aan een luisterend oor. Haar benen kunnen geen kilometers meer maken, maar haar verhalen zijn als de wind".  

Voor 1x per week of in overleg.

Interesse of meer info nodig? Neem contact op met Sylvia Hiert, s.hiert@pelita.nl, tel. 06-10991336.


* Coördinator en vrijwilligers gezocht voor de Gotong Royong Den Haag

Wegens het verloop en nieuwe hulpvragen zoekt coördinator Sonja Roelants  voor haar Gotong Royong-project in Den Haag vrijwilligers die ouderen willen bezoeken of begeleiden.

Zij is tevens op zoek naar een collega Coördinator Gotong Royong om dit maatjesproject in Den Haag tezamen te begeleiden.

U kunt voor meer informatie bij haar terecht via 06 - 201 33 644 of gotongroyongdenhaag@mail.com


 * Vrijwilligers gezocht voor Pelita Cliëntondersteuning (aanvraagbegeleiding WMO) Noord Nederland.

Stichting Pelita biedt speciaal voor de Indische en Molukse ouderen hulp bij aanvragen in het kader van de WMO, ook wel onafhankelijke cliëntondersteuning genoemd.

Voor het team van Pelita Cliëntondersteuning zijn we dringend op zoek naar versterking in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. We bieden een korte opleiding,een goede km-vergoeding, en werken in een enthousiast, klein team met hart voor de Indische een Molukse ouderen. De vrijwilligers zijn ongeveer 2 tot 3 uur per week aan de slag als cliëntondersteuner WMO.

De aanvraagbegeleiding WMO –ondersteuning van de WMO keukentafelgesprekken’- wordt grotendeels door vrijwilligers van 2e en 3e generatie uitgevoerd. De vrijwilliger bereidt met de oudere het ‘keukentafelgesprek’ voor en zorgt ervoor dat de oudere zich volledig uitspreekt over zijn of haar lichamelijke en psychische beperkingen, zodat die de hulp en voorzieningen krijgen waar hij/zij recht op heeft. Denkdaarbij aan hulp in de huishouding, regio vervoerspas/Valys pas, scootmobiel, aangepaste toilet en badkamer, etc.

Voor verdere informatie, zie de folder Pelita Cliëntondersteuning, en Theo Boiten, regio coördinator Pelita Noord Nederland tel. 06-13521353, of t.boiten@pelita.nl


* Voor de Indische Koffietafel te Deventer in oprichting is Josselien Verhoeve op zoek naar vrijwilligers. U kunt haar bereiken via j.verhoeve@pelita.nl.