• Vacatures vrijwilligers
    Contact
  • Vacatures vrijwilligers
    Ondersteuning
  • Vacatures vrijwilligers
    Aandacht

Vacatures vrijwilligers * Vrijwilligers gezocht voor Pelita Cliëntondersteuning (aanvraagbegeleiding WMO) Noord Nederland.

Stichting Pelita biedt speciaal voor de Indische en Molukse ouderen hulp bij aanvragen in het kader van de WMO, ook wel onafhankelijke cliëntondersteuning genoemd.

Voor het team van Pelita Cliëntondersteuning zijn we dringend op zoek naar versterking in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. We bieden een korte opleiding,een goede km-vergoeding, en werken in een enthousiast, klein team met hart voor de Indische een Molukse ouderen. De vrijwilligers zijn ongeveer 2 tot 3 uur per week aan de slag als cliëntondersteuner WMO.

De aanvraagbegeleiding WMO –ondersteuning van de WMO keukentafelgesprekken’- wordt grotendeels door vrijwilligers van 2e en 3e generatie uitgevoerd. De vrijwilliger bereidt met de oudere het ‘keukentafelgesprek’ voor en zorgt ervoor dat de oudere zich volledig uitspreekt over zijn of haar lichamelijke en psychische beperkingen, zodat die de hulp en voorzieningen krijgen waar hij/zij recht op heeft. Denkdaarbij aan hulp in de huishouding, regio vervoerspas/Valys pas, scootmobiel, aangepaste toilet en badkamer, etc.

Voor verdere informatie, zie de folder Pelita Cliëntondersteuning, en Theo Boiten, regio coördinator Pelita Noord Nederland tel. 06-13521353, of t.boiten@pelita.nl


* Wegens het verloop en nieuwe hulpvragen zoekt coördinator Sonja Roelants  voor haar Gotong Royong-project in Den Haag vrijwilligers die ouderen willen bezoeken of begeleiden.

U kunt voor meer informatie bij haar terecht via 06 - 201 33 644 of gotongroyongdenhaag@mail.com


* Voor de Indische Koffietafel te Deventer in oprichting is Josselien Verhoeve op zoek naar vrijwilligers. U kunt haar bereiken via j.verhoeve@pelita.nl.