• Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
    (AANVULLENDE) AANVRAGEN OORLOGSWETTEN ZIJN NOG MOGELIJK, MAAR TELEFONISCH!
  • Uit het oog
  • Uit het oog

Uit het oog

Om een bericht toe te voegen kunt u dit formulier invullen.

Uw bericht verschijnt pas na goedkeuring door onze moderator.

Berichten

Door E.(Adih)Claasz Coockson op 19 april 2016

Langs deze weg wil ik graag in contact komen met mijn nicht Connie,ik hoop dat ze toch nog mijn wens honoreert.Ik heb war vragen over mijn vader,Connie,zou je mij willen helpen??Want ik zit heel erg met deze vragen.Ik ben je zeer erkentelijke als je mij toch wilt helpen.Bij voorbaat dank.met vriendelijke groeten,Adih

Door P van Geldere op 9 april 2016

Is Tilly Mansheim uit Tjimahi nog in beeld ?

Door Meagen op 3 april 2016

Hallo !

Ik ben opzoek naar familie van mijn oma , of mensen die mijn oma gekend hebben ( Mariana Adriaens ) geb 31-05-1950 in Jakarta . Het is nooit duidelijk geweest wanneer mijn oma naar Nederland is gekomen volgens zeggen was zei rond de 8 à 9 jaar . Zelf sprak zei nooit over vroeger . Haar vader heette : Karel Theodoor Adriaens , en moeder heette Mariah .. Misschien dat er iemand is die haar naam herkent . Graag zou ik meer over haar verleden weten.

Door E Nobbe op 28 maart 2016

Vanwege afwijzing backpayregeling zoekt ik mensen die net als ik in 1940 matroos warren en de opleiding telefoniste /grafiste deden op de gouvernemenstmarine te Oedjoeng te Soerabaya.. Er zijn nergens gegevens van mij te vinden.
Mevr.E Nobbe geb 27-03-1923 .

Door f.herst op 26 maart 2016

Ik ben freddy herst,ik zoek een family van jaren 60uit jl.nanas4 in bandung,in die tijd heb ik met mijn moeder daar gewoond ,het is een mode altelier van mevr mamboh en fam.rumengan die heeft 3 dochters ,ik zoek die family ,ze zijn verhuisd van jl.nanas naar jl.cihapit tegen over de pasar loak(plijntje) daarna verhuisd naar jakarta,van af dat moment is de contact afgebroken,de kinderen van fam rumengan zijn leo,corry,freddy en jan rumengan,kan iemand mij vertellen over deze mensen en waar ze nu zijn,bijvoorbaat dank.

Door A.Claasz Coockson op 24 maart 2016

Ik ben Adih Claasz Coockson(15-02-1947) en ik ben de dochter van Mannie Claasz Coockson en Marie (Ietje)Lemette.Mijn vader is op 24 maart 1972 overleden.Ik weet niets van mijn vader alleen dat hij in het Jappenkamp heeft gezeten.Ik heb enkele(heel weinig) verhalen gehoord,goede en minder goede verhalen.Ik wil eigenlijk iets meer over mijn vader vernemen.Op een of ander manier heb ik in leven van mijn vader weinig kontakt gehad,bewust of onbewust door mijn moeder,terwijl hij,als het nodig was,hij er altijd voor mij was en ook later voor mijn man en onze oudste zoon.Op deze leeftijd van mij,ga ik er last van krijgen dat ik totaal niets weet.Mag ik a.u.b.op enig response rekenen.Bij voorbaat mijn dank.met vriendelijk groet,eventueel telefonisch te bereiken.0643752293.s.v.p.NIET inspreken.en als ik niet opneen,mag ik dan een sms-bericht verwachten?

Door Lizette Vosters op 23 maart 2016

Hallo,
Mijn vader was van 1948 tot 1950 (met het 402e B.I.) in Nederlands Indië gelegerd als dienstplichtig militair van het Nederlandse leger. Hij heeft daar ca. 9 maanden, met zijn mede-militairen, overnacht in een schooltje in Soekoardjo (Sukoharjo).
Binnenkort ga ik naar Indonesië om de plaatsen te bezoeken waar mijn vader destijds geweest is. Het schooltje zou één van de hoogtepunten van mijn bezoek aan dat prachtige land moeten zijn, maar helaas heb ik tot op heden niet aan het adres daarvan kunnen komen. Verdere gegevens heb ik ook niet, behalve 2 kleine foto's.
Weet iemand toevallig om welk schooltje het hier gaat? Ofwel; kan iemand mij meer informatie over het schooltje geven, liefst met adresgegevens?
Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Alvast hartelijk dank daarvoor.

Met vriendelijke groeten,
Lizette Vosters

Door Louise Spalding op 11 maart 2016

Ik zoek naar de kinderen Afidon, Ciska, Trix, George en Tjalie (Charlie)/ Heebben met ons gewoont in Djatinegara Jl.Tegalan 3. Beide ouders zijn overleden.Laatst gezien in 1954.

Door Philip Vink op 3 maart 2016

Na het overweldigend succes van het vorig jaar wordt er door de Deense Zeemanskerk te Rotterdam weer een reünie georganiseerd.

Gezocht kinderen (bleekneusjes) die na de Tweede Wereloorlog uitgezonden zijn naar pleegouders in Denemarken. Destijds kwamen ongeveer 600 van deze kinderen uit voormalig Nederlandsch Indië. Zij zijn op het eiland Bornholm terechtgekomen. Op 13 april is er weer een reünie in de Deense Zeemanskerk aan de Coolhaven te Rotterdam.

Philip Vink
ph.wvink@ziggo.nl


Door Loes van der Plaat op 17 februari 2016

Voor een bachelorproject van de Universiteit van Amsterdam zijn wij op zoek naar Indische en Molukse Nederlanders die bereid zijn om geïnterviewd te worden over hun motieven voor migratie. We zijn op zoek naar zowel eerste- als tweede generatie migranten. Het zou ons enorm helpen!