• Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog

Uit het oog

Om een bericht toe te voegen kunt u dit formulier invullen.

Uw bericht verschijnt pas na goedkeuring door onze moderator.

Berichten

Door Ellen van Buiten op 12 maart 2019

Via uw stichting zoek ik kontakt met Henk en Marieke Bakker.

Door Louis Sibbald op 24 februari 2019

Wie kan mij helpen aan het adres van Humphry Karel Boudewijn Jansen geboren 11-09-1949 te Semarang, woonachtig geweest in Stein, Beek en Geleen. Uw reactie van harte tegemoetziende Louis Sibbald

Door Elly van der Bijl op 25 januari 2019

Ben op zoek naar 2 neefjes
Dekker : 1 Cornelis Hans Amadeus geb.1934
,,--- ,, : 2 James Karel Carrol Josef geb.1937

In 1948 of 1949 met hun moeder vertrokken naar Nederland

Hun vader en mijn moeder waren broer en zus Vriendelijke groeten Mevr.E v.d. Bijl- Schröder

Door sophie Seljee op 23 januari 2019

Ik ben op zoek naar passagierslijsten van schepen die tussen 1889 en 1940 van en naar Indie zijn gegaan. Weet iemand een website waar ik deze passagierslijsten kan vinden?

Door Sharon Roberts op 17 januari 2019

Ik ben op zoek naar het graf van Charles Parchaty Hendrik LeBlance. Hij is de grootvader van mijn man geweest. Het enige dat wij van hem weten, is dat hij geboren is op 05-09-1909 en is gestorven op 06-10-1946 te Kupang. Het was tijdens de missie tussen Nederlands-Indië en New Guinea. Hij was een KNIL-militair van de Nederlandse troepen.

Ik kom regelmatig in contact met ouderen met een Indisch achtergrond en een van de ouderen voor wie ik zorg heeft mij naar Pelita verwezen.

Wij hopen dat u ons meer duidelijkheid kunt geven over de plaats waar hij ligt begraven

Mvg,
Sharon Roberts

Door Jaap Boas op 25 december 2018

Mijn grootvader Henk Broekhuys heeft in kamp Ambawara kamp 7 gezeten na 1-1-1945 en is daar gestorven op 13-06-1945. Ik wil graag meer te weten komen over die periode en in het bijzonder over wat er is gebeurd met mijn grootvader. Wie kan mij verder helpen?

Door Ron Geenen op 20 december 2018

Ron Geenen van www.myindoworld.com zoekt familie van Gertrude Threresia Wernicke (geboren 13-08-1945), die tijdens de Bersiap in kamp Lodjiwetan zat. Ze woont nu in Lembang en sukkelt met haar gezondheid

Door Arjen Schamhart op 18 december 2018

Mijn vragen zijn op dit moment:
1. Mijn moeder is opgegroeid bij de Rante Karoea op Zuid-Celebes. De afgelopen zomer zijn we daar op bezoek geweest. Heel erg interessant en hartverwarmend! O.a. bleek dat de huidige eigenaar van de koffieplantage die mijn grootouders gesticht hebben, gebruik maakt van een concessie van 100 jaar die nu dus nog geldig is. Uit interesse ben ik op zoek naar dit document.
Mijn vraag hierover is hoe kan ik achter die concessie komen?
2. Mijn moeder heeft in de oorlog in Malino en Kampili gezeten. Beide locaties hebben we bezocht. Hoewel er veel informatie over beide kampen op internet te vinden is, vonden we op locatie weinig concrete aanknopingspunten. Alleen bij Kampili vonden we de watertoren van het kamp, maar de begraafplaats bijvoorbeeld was niet te vinden.
Mijn vraag hierover is of het kamp mogelijk deels gelegen was op de locatie van het huidige Institut Pemerintahan Dalam Negeri. Dit instituut ligt namelijk vlak naast de locatie van de watertoren en ik weet dat het kamp gelegen was in/bij een oorspronkelijk sanatorium.
3. Als dit klopt dan zou ik graag met mensen daar in contact komen. Via internet is dit tot nu toe niet mogelijk gebleken.
4. We hebben lang gezocht naar de begraafplaats van mijn opa de heer Adriaan van Dijke. Hij is de stichter van de plantage en blijkt nog steeds geliefd onder de bevolking. We hebben foto’s uit 1987 van de locatie, maar konden de plek deze zomer niet lokaliseren. Het zou tussen Rantepao en Makale moeten zijn.
Mijn vraag is of jullie kennis hebben om dit graf te kunnen lokaliseren.

Door Ad Lans op 9 december 2018

Hallo redactie,
graag zou ik onderstaand bericht op uw site geplaatst willen hebben.
Ik denk dat het bericht voor zichzelf spreekt, maar als u aanvullende vragen hebt, dan wil ik deze zeker beantwoorden.
Met vriendelijke groet,
Ad Lans

Onderzoek naar perkeniersfamilies op Banda en onderhorige eilanden
Ondergetekende, lid van de Indische Genealogisch Vereniging (https://igv.nl) is samen met mede-IGV-lid Tjaart Schillhorn van Veen bezig de perkeniersfamilies op Banda en onderhorige eilanden genealogisch in beeld te brengen.
Heeft u interesse of bent u een nakomeling van één van de families, die op de Banda eilanden een nootmuskaatperk in bezit hadden of exploiteerden en wilt u meewerken aan dit onderzoek, dan stellen wij uw medewerking op prijs.
Het project wordt uitgevoerd in de tweede helft van 2018, 2019 en de eerste helft van 2020 met een eventuele uitloop naar najaar 2020/voorjaar 2021.

Met vriendelijke groet,
Ad Lans

Door Peter Bouman op 27 november 2018

Graag een bericht om te zien of 'Uit het oog' functioneert!