• Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
    (AANVULLENDE) AANVRAGEN OORLOGSWETTEN ZIJN NOG MOGELIJK, MAAR TELEFONISCH!
  • Uit het oog
  • Uit het oog

Uit het oog

Om een bericht toe te voegen kunt u dit formulier invullen.

Uw bericht verschijnt pas na goedkeuring door onze moderator.

Berichten

Door Rudy (Mathieu) van Opstal op 22 mei 2019

Ik ben op zoek naar mijn 2 of 3 jaar jongere zusje Emma van Opstal, die ook wel "Ria" werd genoemd. Bij aankomst in Nederland werden zij en ik meteen onder voogdij geplaatst omdat onze vader tijdens diens krijgsgevangenentransport was omgekomen en onze moeder Frieda van Opstal-Johan (Bandoeng 30–05 –1908) zo'n slechte gezondheid had.
Mijn zusje kwam in een meisjestehuis in Mook terecht en ik in een tehuis in Tilburg. Hierna hebben we elkaar nog eenmaal in Hilversum gezien toen ik daar voor een marineopleiding zat. Hierna zijn we elkaar kwijtgeraakt. Ik weet slechts dat ze later met een zekere Schram, Schramp of Schramd trouwde en in Emmen woonde. Weet iemand iets van haar of hoe ik haar kan bereiken?

Mathieu van Opstal ook geboren in Bandoeng op 28 – 03 - 1937

Door Carla van Beers op 21 mei 2019

Kunstschilder George Beer (1872-1944) is vaak verward met zijn naamgenoot, Indisch ambtenaar George Beer (1881-1951). De kunstschilder was in 1938 administrateur bij de dakpannenfabrieken in Tjitjalengka. Hij werd tijdens verhoor door de Kempetai mishandeld omdat hij geen namen van verzetsmensen wilde geven. Hij kwam, net als zijn vrouw Constantia Alken (1875-1945), terecht in het Rama-kamp en is overgeplaatst naar Tjimahi waar hij stierf. Weet iemand waar George Beer heeft gewoond in Tjitjalengka? Of verhalen over hem of over zijn verzet tegen Japanners heeft gehoord?

Carla van Beers, Piet Heinstraat 119, 2518 CG Den Haag,
e-mail: info@familiearchieven.nl, tel: 06-11382422

Door Herman Rottier op 21 mei 2019

Toen onze moeders waren overleden zaten mijn broer Anton, ik (Herman) en Babs Banens en Truitje en Coby Lopes Cardozo in het weeshuis dat werd geleid door zuster Theresetta (Zusters Onder de Bogen). Eerst in het interneringskamp Loeboek Lingau Belalau en na de bevrijding in Palembang (Sumatra). Broer Anton en Coby Lopes Cardozo stierven alsnog. Coby is nu begraven op het oorlogskerkhof Kalibanteng Semarang net als haar moeder en onze moeders. Babs en ik vragen ons af of er iets bekend is over Truitje (Geertruida) Lopes Cardozo.

Stuur eventuele informatie naar: Herman Rottier, De Malus 217, 8934 CX Leeuwarden, tel: 06-40043670, e-mail: hermanhilly1@gmail.com

Door Peter Bouman op 2 mei 2019

Ik ben op zoek naar de achtergrond van mijn oudoom Alfred Bouman. Hij was arts in Indie en uiteindelijk in Den Haag. Hij overleed in de jaren '50 en had een zoon, genaamd Fred. Hebt u hem gekend?

Door Edmé Bruijn-Strauss op 30 april 2019

6 juli a.s. is er weer een schoolreunie van de Heuvelschool uit Semarang. Ik zoek nog steeds mensen die daar op school hebben gezeten vanaf 1946-1955. Interesse of kent u mensen die op de "Heuvelschool" op Candi zaten, mail mij dan.

Door Ellen van Buiten op 24 april 2019

ik zoek kontakt met Henk en Marieke Bakker.

Door Wouter Hol op 24 april 2019

Mijn naam is Wouter Hol en ik ben geboren in Bandoeng.
In 1946 gingen mijn vader ( toevallig weer teruggekomen), mijn moeder en ik met de “Sibajak van de Koninklijke Rotterdamse Lloyd weer terug. Na twee maanden mocht mijn vader ( KNIL-militair ) weer terug. Ik denk om ingezet te worden bij de Politionele Acties.
Mijn moeder en ik gingen hem achterna; weer met de Sibajak. We kwamen weer in Bandoeng ( Riouwstraat ) te wonen. In 1950 moesten wij weer terug; weer met de “Sibajak “.
Ik zoek nu al geruime tijd een lepeltje van die Sibajak …. Op een of andere wijze is het nu kwijt. Lepeltjes van de “Oranje, de van Oldenbarnevelt of de Willem Ruys” zijn er genoeg te vinden, maar helaas van de “ Sibajak “ niet.
Wie kan mij hieraan helpen? U kunt mij bellen op 0313-416248. Mijn dank zal enorm zijn.

Door Liesbeth Beerdsen-Roest op 1 april 2019

Ik zoek mijn vriendinnetje en klasgenootje Irene le Duc.
We zaten in de vijfde klas van de Paul Kruger school in Jakarta.
Dat was in het jaar 1949 - 1950.
In 1950 ben ik naar Nederland gegaan en is het contact verwaterd.
Irene , waar ben je?

Door Liesbeth Beerdsen Roest op 29 maart 2019

Ik ben op zoek naar Irene le Duc. Ze zat bij mij in de klas op de Paul Kruger school in Jakarta.

Door Ellen van Buiten op 12 maart 2019

Via uw stichting zoek ik kontakt met Henk en Marieke Bakker.