• Uit het oog
    Contact
  • Uit het oog
    Ondersteuning
  • Uit het oog
    Aandacht

Uit het oog

Om een bericht toe te voegen kunt u dit formulier invullen.

Uw bericht verschijnt pas na goedkeuring door onze moderator.

Berichten

Door L. Dolk op 24 mei 2013

Voor mijn biografie over de oud-diplomaat en auteur Carel Jan Schneider/F. Springer ben ik op zoek naar oud-klasgenootje Agaath van der Kleij van de VdCapellenschool in Bandoeng 1938-1942. Wie kan helpen?

Door L. Dolk op 24 mei 2013

voor mijn biografie van de oud-diplomaat en auteur Carel Jan Schneider/ F.Springer ben ik op zoek naar de heren Freddy Dolman en Jopie Schneider (geen familie). Zij zaten als jongens in 1944 met Carel Schneider in een garage op de Bengawanlaan in Bandoeng.

Door Jan van Ewijk op 15 mei 2013

Ik ben op zoek naar mijn twee mogelijke zusjes in Menado, heb alleen een foto en geen namen. Mijn verhaal staat op de site www.oorlogsliefekind.nl en dan het verhaal "Een goed bewaard familie geheim" van Jan van Ewijk. Alle informatie en vragen zijn welkom.

Door Helene Lammerding op 14 mei 2013

Wanneer is Bronbeek in Bandung uitgemoord? Kunt u mij dit vertellen? Hartelijk dank.

Door Helene Lammerding op 14 mei 2013

Wie heeft er herinneringen aan de fam. Lammerding (ouders) en/of fam. Hensen wonend aan Tjibunutplantsoen in Bandung? Ik zou graag iets meer willen weten over mijn jeugdjaren in Bandung.

Door Werenstein op 11 mei 2013

Heeft iemand Johannes Cornelis werenstein gekend en zijn half Duitse echtenote Josephine Cithier. Hij was Chef d'Atelier bij een grote autosalon in Bandung?

Door Wies Kuschel-Bourret op 2 mei 2013

Ik zoek Mies Schell, Zoetermeer. Wij waren jeugdvriendinnen vanaf de Jappentijd in Malang. Ik heb haar het laatst vluchtig gezien op de Tong Tong Fair 2012. Ze leek verward. Eindeloos naar haar gebeld; er is contact, maar wordt niet opgenomen. Wie kan mij vertellen wat er met haar aan de hand is?

Door Piedro op 29 april 2013

Beste Guus, De bericht naar xolo65xt@kpnmail.nl keren terug! Controleer a.u.b. de Spam map in Webmail van kpnmail.nl eens. MvG Piedro

Door Janneke van der Veer op 20 april 2013

In verband met mijn promotieonderzoek naar de schrijfster Diet Kramer (1907-1965) zou ik graag meer te weten te komen over haar echtgenoot Willm Anne Muller (1891-1945). Muller is in 1930 naar Indië gegaan en werd daar rector van het Bataviaasch Lyceum. Hij was toen getrouwd met Simonetta de Bats. In juni 1933 is Diet Kramer naar Indië gegaan. Zij trouwde op 24 januari 1934 met Muller, die inmiddels gescheiden was. Ze kregen twee kinderen. In 1938 verhuisde het gezin naar Bandoeng en kreeg Muller een andere functie in het onderwijs, mogelijk bij de inspectie. Ook heeft hij onderzoek gedaan naar het onderwijs in Zuidoost-Azië. In 1940 of 1941 vond een verhuizing plaats naar Djokjakarta, waar Muller directeur werd van de hbs. In juni 1942 werd hij geïnterneerd. Er is een Rode Kruis-registratie dat hij op 29 februari 1944 in kamp Tjimahi 4 zat. Op 5 december 1944 ging hij met een transport van ouderen en ernstig zieken naar een van de kampen op Java [waarschijnlijk Ambarawa 7]. Hier is hij op 7 juli 1945 overleden. Graag zou ik in contact komen met mensen die Willem Anne Muller hebben gekend, hetzij in Batavia, Bandoeng of Djokjakarta, hetzij in een van de kampen. Vanzelfsprekend is informatie over Diet Kramer eveneens welkom. Reacties zie ik graag tegemoet via jannekevanderveer@planet.nl.

Door Henk Anthonijsz op 15 april 2013

Wie weet weet mij iets te vertellen over Anthonijsz, Pieter Karel en familie? P.K.Anthonijsz was kamphoofd van een kamp in Magelang (?). Hij verkoos WN (Warga Negara) te worden.Daarna nooit meer iets van hem en familie vernomen. Wie weet iets??