• Uit het oog
    Ondersteuning
  • Uit het oog
    Contact
  • Uit het oog
    Aandacht

Uit het oog

Om een bericht toe te voegen kunt u dit formulier invullen.

Uw bericht verschijnt pas na goedkeuring door onze moderator.

Berichten

Door Els Schuurmans-de Wolff op 6 januari 2014

Hallo Allemaaal,

Ik ben op zoek naar Amy Windsant uit Achel in Belgie.
Als u haar kent zou u mij dan een berichtje willen sturen.
Ik weet ook het adres waar ze woont, maar zou dat dan graag in een privebericht willen sturen.

Met vriendelijke groet,
Els Schuurmans- de Wolff

Door Henk Anthonijsz op 14 december 2013

Wie weet hoe het met P.K. (Pieter Karel) Anthonijsz, Kamphoofd van een Kamp in Magelang, is gegaan na zijn vertrek als WNI (Warga Negara Indonesia) in september 1945? Voor zover ik weet had hij een Indonesische vrouw, een zoon en dochter.

Door Hilde Wendt op 11 november 2013

Kunt u mij info geven over psychische hulp tweede generatie.

Door Willy op 1 november 2013

Ik zoek mijn Indische halfzus, verwekt in de periode dat mijn vader in Indie gelegerd was. Mijn verhaal staat op de website van Oorlogliefdeskinderen. http://www.oorlogliefdeskind.nl/Familie/ik-weet-al-heel-lang-dat-ik-een-halfzus-heb.html#comment-138 Ik hoop dat er eens iemand komt die mij meer kan vertellen.

Door Rose lans op 31 oktober 2013

Margot is mijn correspondentie vriendin. Haar zusters man was werkzaam bij de luchtmacht het vroegere KNIL . We hebben elkaar uit het oog verloren en ik hoop dat er ergens nog mensen zijn die haar kenne.

Door G.R.Bos op 26 oktober 2013

Wie kan mij helpen naar het adres van George Smith. Heeft in jaren 55/62 in Malang gewoond (jalan oro dowo)Voorheen in Surabaya in de Sumaterastraat 33. Is later naar Amerika geemigreerd,heeft in Santa Rosa (Calif.)en Petaluma gewoond.Zijn leeftijd nu is denk ik 70 jaar. Wij hebben in Malang op de Buringschool gezeten. Wie iets weet kan mij emailen naar : guusbos@zonnet.nl

Door De Jongh PJ op 3 oktober 2013

Ik ben met mijn moeder Maria de Jong-Artz en mijn broer en zusje in juni 1950 naar nederland vertrokken met ss of ms Napoli.Mijn vraag is waarom ging deze boot niet verder als Marseile, en moesten wij met de trein naar nederland. Deze reis met boot en trein ervaar ik als afschuwlijk en heeft ook diepe hele diepe wonden achtergelaten tot op de dag van vandaag!!

Door De Jongh P J op 3 oktober 2013

Wie kan mij vertellen hoe het opvang kamp in Djakarta hete waar de mensen werden geplaats voor dat zij naar Nederland werden vervoerd.

Door Inge van 't Spijker op 25 september 2013

Ik ben op zoek naar mijn nicht Loekie, die als klein meisje samen met haar moeder (Lien) achtereenvolgens in Padang en Bankinan gevangen heeft gezeten. Haar vader, Theo Lang, is tijdens de oorlog vermoord. Lien (meisjesnaam De Waal) hertrouwde na de oorlog met een Engelsman. Onlangs vond ik tussen mijn moeders paperassen brieven die Lien vanuit Padang aan Theo schreef. Wie kan mij helpen Loekie te vinden, zodat ik haar deze brieven kan teruggeven?

Door Peter Kuipers op 24 september 2013

Ik ben op zoek naar het verleden van mijn vader, Johan (Joop)Willem Hugo Kuipers, geboren 8-4-1907 (Ambon?) overleden 12-4-1974 (den-Haag). Ik ben zijn zoon, geboren 19-2-1953 (Telokbetong) uit het tweede huwelijk van mijn vader met P.E. Koeners ('Pietje') Uit het eerste huwelijk van mijn vader ('34 tot '38) met in '74 genaamd F.E. Lutter-Huster zijn geboren een zoon Edu en een dochter Yvonne. Van de interneringskaart van vader maak ik op dat hij employe was op een onderneming in Djember, Oost-Java. Zijn moeder was volgens de kaart Kuipers-Wulff, J.L. Ik heb haar gekend als oma Moes (gedeeltelijk van chinees-javaanse afkomst en een kind van Pa van der Steur?). Het contactadres op de interneringskaart is Kuipers, Mrs. T. Sumatrastraat Lawang Java (het toenmalige adres van mijn tante 'Zus' Kuipers?). We, vader, moeder, zus Caroline en ik zijn jan. 1955 met de Willem Ruys gerepatrieerd. Wie kan mij iets vertellen over het Indische verleden/afkomst van mijn vader en/of kent mijn halfbroer Edu en halfzus Yvonne?