• Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog

Uit het oog

Om een bericht toe te voegen kunt u dit formulier invullen.

Uw bericht verschijnt pas na goedkeuring door onze moderator.

Berichten

Door Elona Smith op 1 juli 2015

Beste allemaal,

graag zou ik willen achterhalen wat er met mijn oom Theo Smith is gebeurd. Hij is de oudste broer van mijn vader en is tijdens de Japanse bezetting in Nederlands-Indië afgevoerd door de Japanners.

Mijn vader heeft Theo nooit gekend, omdat hij toen nog niet geboren was maar mijn oudste oom Eddy Smith (nu 79) was destijds een jong kind. Hij zag hoe zijn oudere broer op een kar werd geladen en werd meegenomen door de Jappen. Eddy heeft zich kunnen verstoppen, maar zijn broer Theo dus niet. Na de oorlog heeft de familie nooit meer iets vernomen van Theo. Door de veranderende familiesamenstelling en een tweede huwelijk is er spijtig genoeg nooit nasporing verricht. Hopelijk is het niet te laat om te achterhalen wat er met Theo gebeurd is.

Hopelijk zijn er mensen die bekend zijn met de naam Theo Smith. Hij is waarschijnlijk in 1943 meegenomen door de Japanners. Hij was toen een jaar of 12. De kans is groot dat hij in een jongenskamp terecht is gekomen. Naspeuring bij het Rode Kruis leverde niets op.

De familie Smith woonde ten tijden van de Japanse bezetting in Yogjakarta in de straat Kedongtangan nummer 99. Na de oorlog kwam de familie Smith terecht in Bandung in de straat Jalan Sawo. Is er iemand die de familie Smith kende dan vernemen we dat graag. Ook mensen die geen directe informatie over Theo hebben, maar wel de familie Smith hebben gekend mogen contact opnemen.

Alvast dank!

Elona Smith.

Door J.P. Jansen-Nootenboom op 2 juni 2015

Mw. J.P. Jansen-Nootenboom zoekt contact met degene die informatie kan verschaffen betreffende Theodora van Oene, Geboren op 26-8-1947. Uw reactie graag naar: jansennootenboom@planet.nl

Bij voorbaat dank

Door Chris de Ceuninck van Cap op 29 mei 2015

Ivm een filmproductie wil ik graag in contact komen met lotgenoten van mijn vader, dwz degenen die in hetzelfde kamp hebben gezeten en ook in hetzelfde 'hell ship' . En ook met lotgenoten die de bersiap op de Dagoweg in Bandoeng hebben meegemaakt.

Wat betreft de jappenkampen gaat het met name om 2 kampen op Flores: Maoemere en ziekenkamp Wulff.
Verder gaat om een transport in een 'hell ship' van Singapore naar Vietnam (het schip van mijn vader was een van de weinige die niet getorpedeerd werd). De eindbestemming was het Havenkamp in de buurt van Saigon. Het gaat waarschijnlijk om het schip Haruyasa Maru.
Tenslotte de Bersiap in Bandung: hier gaat het om belegeringen en strijd op de Dagoweg, waar het huis van mijn opa staat.

Ter toelichting: ik ben bezig met de voorbereidingen van een film over mijn familiegeschiedenis in de dramatische periode '40-'50. Ik ben zelf van de 2e generatie, vlak na de repatriëring geboren.
Als belangrijk onderdeel van de film wil ik lotgenoten van mijn vader interviewen over hun ervaringen. Dit is de laatste kans om deze generatie zijn verhaal te laten vertellen.
Graag ook een reactie van degenen die me kunnen helpen aan een via via contact.
Chris de Ceuninck van Capelle
Hagestraat 14
2011 CV Haarlem
06 20705274
ccfilmproductions.nl

Door Monique Girard op 20 mei 2015

Gezocht; Klasgenoten van Sint Vincentius School L.O. te Batavia periode 1946 tot en met 1949, klas 5,6 en 7 voor Karel Alexander Ahrens (geb. 10-01-1935 Djakarta). Hij zou graag nog in contact willen komen met zijn schoolvrienden uit die tijd.

Door Monique Girard op 20 mei 2015

Voor mijn Oom genaamd Karel Alexander Ahrens geboren 10 januari 1935 te Djakarta zoek ik zijn half zus. Haar naam is Yvonne Den Ouden geboren 5 juni 1938 te Soerabaja. Hun vader heet Lodewijk Frederik Willem Den Ouden geboren te Amsterdam, gehuwd geweest met Violetta Martha Ahrens te Medan daarna in huwelijk getreden te Soerabaja met Margaretha Beatrice Burm. Vader Lodewijk en dochter Yvonne Den Ouden zijn in Amsterdam aangekomen januari 1947 en zijn verhuisd naar Heiloo in
1949. Wie heeft hun gekend, wie weet waar Yvonne nu is. Mijn Oom is inmiddels 80 jaar en zou nog graag eens zijn zus willen zien of over haar willen vernemen.

Door Rob Sipkens op 19 mei 2015

Ik ben bezig informatie te verzamelen over het leven van mijn opa (Jaak) J.J. van Leeuwen. Hij woonde en werkte in Pekalongan. Graag wil ik in contact komen met personen (of hun kinderen) die voor en tijdens de 2e wereldoorlog in Pekalongan hebben gewoond ?
Helaas ben ik pas na haar overlijden erachter gekomen dat mijn tante Jacqueline van Geel – van Leeuwen heel actief is geweest bij reunies van mensen uit Pekalongan (waaronder o.a. de familie Maandag).
U kunt mij per mail bereiken of telefonisch ( 06 - 2036 8738).

Door Brenda van Oordt op 5 mei 2015

Wie heeft gekend Ruud van Oordt (Rudolf H.O.) geboren 29-03-1913 in Indonesië? Hij is mijn vader en ik weet niets van zijn (jonge) jaren in Indonesië. Hoe heeft hij de oorlogsjaren doorgemaakt, heeft hij een kamp gezeten? Is er iemand die hem heeft gekend? Mijn vader is al overleden in 1983 en ik heb nooit met hem kunnen praten over zijn leven in Indonesië.

Door Ronald op 2 mei 2015

Ik zoek contact met.Louis Hebbenaar. Zie mijn reactie op zijn inbreng bij Stg, Adinda site

Door cory van dijken bol op 9 april 2015

wie kan mij helpen/ vertellen waar ik Joyce en Dodo Davies kan vinden woonden in Stein dross van bewerstraat.ze hebben een sms gestuurd dat ze contact zoeken na vele jaren ik denk zo 30 jaar geleden dat we elkaar gezien hebben.alleen het telefoonnummer heb ik niet goed mee gekregen,kan ze dus niet bellen ze hadden/hebben 3 dochters die toendertijd ook allemaal in Stein woonden.WIE HELPT

Door puck v.d.Eerden Brevoort op 16 maart 2015

Ik ben op zoek naar een schoolvriendin uit Kota Radja (tegenwoordig Banda Aceh). Haar meisjesnaam is Joke Willemsen Ze is getrouwd met W.Porton.
Ik heb een brief van haar gevonden van jaren terug gericht aan mijn tante en een vriendin. Ik zou graag willen horen of iemand haar kent.