• Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog

Uit het oog

Om een bericht toe te voegen kunt u dit formulier invullen.

Uw bericht verschijnt pas na goedkeuring door onze moderator.

Berichten

Door R. Mayer op 8 augustus 2014

voor Jopie Löwe wonende in Australië ben ik op zoek naar mensen die de familie Löwe uit Magelang, ca 1940, hebben gekend. haar ouders zijn direct ten tijde van de japanse bezetting overleden. als haar gemachtigde tbv aanvragen voor de WUV/WUBO en CAOR heb ik gegevens van de familie Löwe nodig. bij voorbaat mijn dank voor uw reaktie.
met vriendelijke groet, Ron Mayer. 020-6330180 of 06.30808391. voordewind 52, 1034KV, Amsterdam.

Door Lara Nuberg op 17 juni 2014

GEZOCHT: Dagboeken/brieven soldaten Medan

Voor mijn masterscriptie ben ik op zoek naar dagboeken en briefwisselingen van Nederlandse soldaten (KNIL, dienstplichtigen en ovw'ers) die tussen 1946 en 1950 in de omgeving van Medan verbleven. Bent u of kent u iemand die in zijn/haar persoonlijke archieven nog dit soort documenten heeft liggen en deze met mij wil delen? Laat het mij dan alstublieft weten! Als fanatiek geschiedenisstudent en kleindochter van een opa en oma met een geschiedenis in Medan, wil ik niets liever dan zoveel mogelijk verhalen uit deze tijd en omgeving verzamelen. U kunt mij bereiken via lmnuberg90@gmail.com of 0643476477. Heel erg bedankt!'

Door Wanda v.d.Ham op 14 juni 2014

Wij als familie zijn al enkele jaren op zoek naar onze oudste zus Nelly van der Ham geboren 1937 te Pamanoekan/of Kramat op Java.Nelly is een dochter van Johannes van der Ham en de indonesiche vrouw Roekenja,zij waren niet gehuwd.Onze ouders woonden in de jaren eind 1950 in Jakarta aan de vliegveldlaan in de wijk kemayoran.In deze omgeving woonde ook mijn Oma de moeder van Johannes van der Ham,zij is van molukse afkomst en de naam is augustina Pattiiha.Nelly verbleefaar vaak bij Oma.na het vetrek van onze ouders in 1960 naar Nederland is nelly in Jakarta achtergebleven en was gehuwd en had toen 2 kindertjes.daarna is er nooit meer iets van onze zus vernomen en hebben veel instanties benaderd voor hulp bij onze zoektocht,echter zonder resultaat.Mogelijk dat een lezer ons verder kan helpen in onze zoektocht of informatie heft die van belang is voor het vinden van onze zus of haar nazaten.u kunt uw reactie,s doormailen aan Wanda v.d Ham via het emailadres albertk1@home.nl

Door D. de Waard op 3 juni 2014

Een kennis is in de 2e Wereldoorlog vanuit Indonesië als krijgsgevangenen in Japan geinterneerd en als dwangarbeider tewerkgesteld geweest. Hij zat in één van de Fukuoke-kampen en zou graag nog eens zijn toenmalige medegevangenen ontmoeten. Hij is inmiddels te oud om nog op zoek te gaan. Is er een organisatie of vereniging van die specifieke groep oorlogsslachtoffers die behulpzaam kan zijn?

Door Thema bolduan op 26 mei 2014

Wie heeft mijn vader Irwin (Enrico Villon) Bolduan gekend?
Kunt u mij iets over hem vertellen? Met name over zijn tijd bij de Kon.Ned.Marine in Indië ben ik geïnteresseerd.

Door P.F. Lammerding op 11 mei 2014

Het is lang geleden maar toch zou ik nog graag in contact willen komen met jullie die op 25 feb. 1955 met de Johan van Oldenbarnevelt in Amsterdam zijn aangekomen en daarna zijn opgevangen in pension Valthermonte Berg en Dal bij Nijmegen.

Door Theo Brugmans op 8 mei 2014

De Oorlogsgravenstichting zal een pelgrimstocht naar het kerkhof Thanbyuzayat in Burma organiseren, waar mijn vader begraven ligt. Maar zij gaan pas op 30 november 2015 en raden me aan om niet alleen te reizen i.v.m. de veiligheid. Graag wil ik toch liever eerder op eigen gelegenheid gaan om samen met andere geïnteresseerden dit kerkhof te bezoeken en via een leuke - samen te bepalen route - door Thailand te reizen. We kunnen dan ook zelf bepalen hoe lang de reis duurt. Wie gaat er mee? Reacties graag via de mail.

Door P.J De jongh op 15 april 2014

Wie.
Mijn vader Knil militair, Wachtmeester P De Jongh ,die ik nooit gekend heb, is aan de Burma spoorlijn overleden . Sinds kort ben ik in het bezit van zijn laatste teken van leven opgeschreven op een kaart welke door het rode kruis is verstrekt en aan mijn reeds overleden moeder is verstuurd. Op deze kaart worden een tweetal namen genoemd van vrienden van mijn vader.Ik weet dat ik te laat ben maar misschien is er iemand die de navolgende namen kent en of is fam hiervan. Het gaat om de namen: Dusseljee en/of van Dinther . Voornamen niet bij mij bekend.Met bijde personen heeft mijn vader gevangen gezeten in War prisoners camp at Moulmein Burma . Wie kan mij antwoord geven ???

Door Sophia Pfaltzgraff op 10 maart 2014


Hallo allemaal,
Wij hebben met ons gezin tussen 1936 en 1942
gewoond in Soerabaja. Op de Bataviaweg en de
Tjipoenagarastraat. Onlangs ben ik voor het eerst terug geweest.Kon ons huis niet vinden.
Wie herinnert zich ons gezin? Eerst met 1 kind, vanaf 1939 met 2 kinderen. Vader zat bij de Marine.
Sophia Meester-Pfaltzgraff (Fia Pfaltzgraff)

Door Janneke Budding op 25 februari 2014

Ik schrijf een boek over mijn schoonouders, To Budding - Peper en Aris Peper, oorspronkelijk wonend in Bandoeng. Ook 15e bat, Sterre der Zee, Tjihapit en Tjideng.
Wie heeft herinnerengen aan hen?