• Uit het oog
    Contact
  • Uit het oog
    Ondersteuning
  • Uit het oog
    Aandacht

Uit het oog

Om een bericht toe te voegen kunt u een formulier invullen, klik hier om naar het formulier te gaan.

Uw bericht verschijnt pas na goedkeuring door onze moderator.

Berichten

Door De Jongh PJ op 3 oktober 2013

Ik ben met mijn moeder Maria de Jong-Artz en mijn broer en zusje in juni 1950 naar nederland vertrokken met ss of ms Napoli.Mijn vraag is waarom ging deze boot niet verder als Marseile, en moesten wij met de trein naar nederland. Deze reis met boot en trein ervaar ik als afschuwlijk en heeft ook diepe hele diepe wonden achtergelaten tot op de dag van vandaag!!

Door De Jongh P J op 3 oktober 2013

Wie kan mij vertellen hoe het opvang kamp in Djakarta hete waar de mensen werden geplaats voor dat zij naar Nederland werden vervoerd.

Door Inge van 't Spijker op 25 september 2013

Ik ben op zoek naar mijn nicht Loekie, die als klein meisje samen met haar moeder (Lien) achtereenvolgens in Padang en Bankinan gevangen heeft gezeten. Haar vader, Theo Lang, is tijdens de oorlog vermoord. Lien (meisjesnaam De Waal) hertrouwde na de oorlog met een Engelsman. Onlangs vond ik tussen mijn moeders paperassen brieven die Lien vanuit Padang aan Theo schreef. Wie kan mij helpen Loekie te vinden, zodat ik haar deze brieven kan teruggeven?

Door Peter Kuipers op 24 september 2013

Ik ben op zoek naar het verleden van mijn vader, Johan (Joop)Willem Hugo Kuipers, geboren 8-4-1907 (Ambon?) overleden 12-4-1974 (den-Haag). Ik ben zijn zoon, geboren 19-2-1953 (Telokbetong) uit het tweede huwelijk van mijn vader met P.E. Koeners ('Pietje') Uit het eerste huwelijk van mijn vader ('34 tot '38) met in '74 genaamd F.E. Lutter-Huster zijn geboren een zoon Edu en een dochter Yvonne. Van de interneringskaart van vader maak ik op dat hij employe was op een onderneming in Djember, Oost-Java. Zijn moeder was volgens de kaart Kuipers-Wulff, J.L. Ik heb haar gekend als oma Moes (gedeeltelijk van chinees-javaanse afkomst en een kind van Pa van der Steur?). Het contactadres op de interneringskaart is Kuipers, Mrs. T. Sumatrastraat Lawang Java (het toenmalige adres van mijn tante 'Zus' Kuipers?). We, vader, moeder, zus Caroline en ik zijn jan. 1955 met de Willem Ruys gerepatrieerd. Wie kan mij iets vertellen over het Indische verleden/afkomst van mijn vader en/of kent mijn halfbroer Edu en halfzus Yvonne?

Door CH.L.Ronkes op 22 september 2013

Wie kan ons helpen om onze ervaringen uit Indonesië en Nederland op papier te zetten. Wij kijken uit naar de helpende hand. Terima kasih banjak.

Door Ruud Wichgers op 20 september 2013

Mijn echtgenote zoekt personen die in de periode 1942-1945 in het Jappenkamp Werfstraat en Darmowijk te Soerabaja hebben gezeten, alsmede in het 3e kamp in Malang De Wijk. Zij zat er destijds ook en zou er meer van willen weten, met name wat betreft de beschietingen, bombardementen en militaire acties in die periode. Mijn echtgenote is Emilie Stephanie van Bochove, geboren 15-03-1941 te Semarang. Alle informatie is welkom. Ruud Wichgers

Door astrid bouwmeester op 3 september 2013

ik ben op zoek naar een oude vriend van mijn moeder en haar broer, genaamd Guus Goey (spreek je uit als goeii?), leeftijd rond 70 jaar, gewoond in Den-Haag, op de Meppelweg(?), werkte voor Rijksdienst van Wegverkeer(?). Wiemo wie kan mij helpen?

Door Els Schuurmans op 1 september 2013

Hallo Allemaal, Ik ben al heel lang op zoek naar familie van mijn oma Charlotte Hooper. De volgende gegevens heb ik van Pa van de Steur ontvangen: Naam Charlotte Hooper Geboren 20 juli 1910 te Lanatomtoe (?) Djember Vader: Henri Hooper Moeder: Sapoera In tehuis: 14 juli 1922 Vertrokken: 18 juli 1931 Vader juni 1921 overleden Moeder 1922 overleden Wie heeft haar gekend? Stuur mij een mail als u iets weet. Met vriendelijke groet, Els Schuurmans-de Wolff

Door Ben Schüssler op 18 augustus 2013

Wij werkten bij Van Twist in Dordrecht Dodo laat je eens horen na die jaren. Mail mij Ben.

Door Addih op 18 augustus 2013

Is er dan werkelijk NIEMAND die mij iets kan of wil mededelen over Frank Claasz Coockson.Als hij nog leeft,zou hij plus minus tussen de 67 en 72 jaar moeten zijn.Hij was/is de zoon van WOBKE Claasz Coockson.Heeft volgens mijn informatie in Boxtel gewoond of woont er nog.Ik ben te bereiken op telefoonnr:0320-7501203 of 0643752293(s.v.p.NIET inspreken).Ik ben zeer dankbaar als iemand mij iets kan vertellen,bvd,Adih Belle-Claasz Coocckson