• Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog

Uit het oog

Om een bericht toe te voegen kunt u dit formulier invullen.

Uw bericht verschijnt pas na goedkeuring door onze moderator.

Berichten

Door Goff Spoelstra op 9 oktober 2015

Op de site van Oorlogsliefdeskinderen werd een oproep gedaan of iemand iets wist over Jo(hannes) Spoelstra, 27-07-1914, KNIL (92888) voor WOII Java (Magelang), tijdens WOII (Japan, Fukuoka 6B) en na WOII Zuid-Celebes
(Watampone, Rappang, Makassar). Op mijn antwoord krijg ik geen reacie. De schrijver is een zekere NS. Weet iemand misschien iets meer? gl.spoelstra@gmail.com

Door Chris Steenbergen op 31 augustus 2015

Nog steeds zijn we als herdenkingscomite Duinzichtkerk op zoek naar de verhalen van de repatrianten aan boord van de Nieuw Amsterdam op de reis van 8 december 1945 (vertrek Singapore) tot en met 1 januari 1946 (aankomst Southampton). Wie kan ons meer vertellen over de gebeurtenissen aan boord? bel 06-51418803 of mail dexis@hetnet.nl

Door Hugo Driessen op 24 augustus 2015

Voor het vervaardigen van een beeldverhaal over het leven van mijn vader zoek in informatie over zijn tijd in het Knil, met name de periode oktober 48 tot en met 1950 bij het 2e bataljon Infanterie Knil (INF-II), volgens mij ook nog deel uitmakend van de U-brigade en in ieder geval ingezet rond Padang. Ook is informatie welkom over de periode daarna (1950-1953) bij de KL te Nieuw-Guinea.

Alle informatie over deze onderwerpen is zeer bruikbaar, het mooiste zou natuurlijk zijn als ik in contact kan komen met veteranen die ook bij dit onderdeel hebben gediend in deze periode.

Reacties graag naar hmadriessen@ziggo.nl. Bij voorbaat dank, Hugo Driessen

Door Jacqueline (Dee) de Herdt op 22 augustus 2015

Op 15 augustus werd in het programma "wat komen jullie hier doen" een video opname uitgezonden van een boottocht. Tot onze verbazing kwam mijn moeder in beeld, mijn moeder is inmiddels 89 jaar en woont in Groningen. De boottocht was van Cirebon naar Jakarta op een Engels vrachtschip, de film is 70 jaar geleden opgenomen. Dee de Herdt ( getrouwd met Plassaer) wil graag weten of er meerdere mensen zijn die zich in die documentaire herkenden.t

Door Annie Kroes op 21 augustus 2015

Graag zou ik een berichtje ontvangen van oud-buren uit Wolvega, wij mijn ouders, zus en broer en ik woonden naast de familie Thomson in de Merelstraat te Wolvega.
Dit was in de periode 1960 - 1962 (ongeveer).

Door Tineke Beukers op 15 augustus 2015

Ik wil graag meer weten over de kampperiode in het Tjidengkamp van mijn oma en moeder, Martina van der Gaag-Ponse (1890-1945)en Joke van der Gaag (1929-2009).
Mijn oma is vlak na de bevrijding overleden in het Carolus ziekenhuis in Batavia/Jakarta.
Mijn moeder is in januari 1947 met de MS Oranje naar Amsterdam naar Nederland gevaren.
Mijn opa Johannes Abraham Timon (1893-1961) was in het Kramatkamp geïnterneerd.
Ik ben geïnteresseerd in verhalen contacten van mijn moeder in het Tjideng kamp en/of de bootreis.
Alles is welkom; zoals bij de meeste mensen uit Indië werd er na aankomst in Nederland niet over deze periode gesproken binnen de familie, terwijl er wel degelijk als kinderen psychische druk ervaren werd.
Nu met de herdenking in het vooruitzicht wil ik graag meer weten.

Door nieraeth op 13 augustus 2015

aanvraag uitkering japanse bezetting

Door Birgit Nelen op 20 juli 2015

Ik ben op zoek naar personen die me meer kunnen vertellen over mijn overgroottante L.A.M. "Loeki" Gilles, geboren te Antwerpen ( België ) op 4/3/1914. Zij huwde in 1937 met A.J.M. Van Mansfeld. Alfons overleed in gevangenschap op 23/3/1945 in Pakanbaroe. "Tante Loek" is overleden in 1983. Over haar leven op Java is mij niet zoveel bekend, buiten dat zij lerares was aan de HBS te Medan.Ze gaf ook pianoles in de muziekschool te Djakarta.Ik zou graag weten over welke periode dit ging, en of er mensen zijn die haar herinneren of les van haar hebben gekregen.
Ze zou in het kamp Halmahera te Semarang gezeten hebben. Zijn er personen die haar gekend hebben en hier meer over weten?
Volgens mondelinge overlevering zou zij getolkt hebben. In die kampen ( of daarbuiten )zou zij bevriend zijn geweest met Lili Krauss, een bekende concertpianiste.
Na de dood van A.J.M. van Mansfeld zou zij een relatie hebben gehad met Jan Akkerman (29/09/1905). Jan zou plots overleden zijn in 1953 :hij zou vermoord zijn geweest door kennissen van zijn personeel ivm beschuldiging van diefstal ( volgens mondelinge overlevering.)
Ik zou graag uitsluitsel willen krijgen over hun type relatie, en over de dood van Jan :
Het is misschien wel wat veel gevraagd, maar mocht u één van mijn vragen kunnen beantwoorden, ben ik u zeer dankbaar !


Met vriendelijke groeten
Birgit Nelen

Door Margie Navarro-Snell op 17 juli 2015

Hallo , ik ben al een tijd op zoek naar de familie van mijn oma, (de moeder van mijn moeder). Zij heette Marie Elisabeth Kläring getrouwd met Freddy Karel Alexander. Overleden na een kortstondige ziekte op 3 november 1923, te Poerwoasrie. Mijn moeder Jeanne Elise Marie (Jany) was 5 jaar toen haar oeder overleed. Graag zou ik meer willen weten, wie de ouders van mijn oma waren. Bijvoorbaat mijn dank. Met vriendelijke groeten.

Door Bruins, Kitty op 17 juli 2015

Mijn tante Hendrika C Bruins 15-02-1919 is in Singapore getrouwd met dhr Pietersz op 13 juli 1951.
In mijn onderzoek naar haar voor mij onbekende echtgenoot, kom ik niet verder dan een aankondiging van hun huwelijk in de Singapore Free Press.
Wie kan mij verder helpen