• Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog

Uit het oog

Om een bericht toe te voegen kunt u dit formulier invullen.

Uw bericht verschijnt pas na goedkeuring door onze moderator.

Berichten

Door A.Claasz Coockson op 24 maart 2016

Ik ben Adih Claasz Coockson(15-02-1947) en ik ben de dochter van Mannie Claasz Coockson en Marie (Ietje)Lemette.Mijn vader is op 24 maart 1972 overleden.Ik weet niets van mijn vader alleen dat hij in het Jappenkamp heeft gezeten.Ik heb enkele(heel weinig) verhalen gehoord,goede en minder goede verhalen.Ik wil eigenlijk iets meer over mijn vader vernemen.Op een of ander manier heb ik in leven van mijn vader weinig kontakt gehad,bewust of onbewust door mijn moeder,terwijl hij,als het nodig was,hij er altijd voor mij was en ook later voor mijn man en onze oudste zoon.Op deze leeftijd van mij,ga ik er last van krijgen dat ik totaal niets weet.Mag ik a.u.b.op enig response rekenen.Bij voorbaat mijn dank.met vriendelijk groet,eventueel telefonisch te bereiken.0643752293.s.v.p.NIET inspreken.en als ik niet opneen,mag ik dan een sms-bericht verwachten?

Door Lizette Vosters op 23 maart 2016

Hallo,
Mijn vader was van 1948 tot 1950 (met het 402e B.I.) in Nederlands Indië gelegerd als dienstplichtig militair van het Nederlandse leger. Hij heeft daar ca. 9 maanden, met zijn mede-militairen, overnacht in een schooltje in Soekoardjo (Sukoharjo).
Binnenkort ga ik naar Indonesië om de plaatsen te bezoeken waar mijn vader destijds geweest is. Het schooltje zou één van de hoogtepunten van mijn bezoek aan dat prachtige land moeten zijn, maar helaas heb ik tot op heden niet aan het adres daarvan kunnen komen. Verdere gegevens heb ik ook niet, behalve 2 kleine foto's.
Weet iemand toevallig om welk schooltje het hier gaat? Ofwel; kan iemand mij meer informatie over het schooltje geven, liefst met adresgegevens?
Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Alvast hartelijk dank daarvoor.

Met vriendelijke groeten,
Lizette Vosters

Door Louise Spalding op 11 maart 2016

Ik zoek naar de kinderen Afidon, Ciska, Trix, George en Tjalie (Charlie)/ Heebben met ons gewoont in Djatinegara Jl.Tegalan 3. Beide ouders zijn overleden.Laatst gezien in 1954.

Door Philip Vink op 3 maart 2016

Na het overweldigend succes van het vorig jaar wordt er door de Deense Zeemanskerk te Rotterdam weer een reünie georganiseerd.

Gezocht kinderen (bleekneusjes) die na de Tweede Wereloorlog uitgezonden zijn naar pleegouders in Denemarken. Destijds kwamen ongeveer 600 van deze kinderen uit voormalig Nederlandsch Indië. Zij zijn op het eiland Bornholm terechtgekomen. Op 13 april is er weer een reünie in de Deense Zeemanskerk aan de Coolhaven te Rotterdam.

Philip Vink
ph.wvink@ziggo.nl


Door Loes van der Plaat op 17 februari 2016

Voor een bachelorproject van de Universiteit van Amsterdam zijn wij op zoek naar Indische en Molukse Nederlanders die bereid zijn om geïnterviewd te worden over hun motieven voor migratie. We zijn op zoek naar zowel eerste- als tweede generatie migranten. Het zou ons enorm helpen!

Door xenia gonero andreas op 28 januari 2016

is er iemand die mijn vader heft gekent.woonde medan Sumatra/atheh/Djakarta. ik ben 72 jaar nooit een einde aan gekomen wat er met hem gebeurt is.heb overall geinformeert.rode kruis etc. Maar ik hoop iemand hier heft hem gekent. hij gaf vioool lessen in medan. ik hoop so what te horen zo veel bedankt. xenia gonero. mijn vaders naam Michel Gonero/Michael Gonero.

Door L.C.Dielemans op 13 januari 2016

Ik ben op zoek naar overlevenden uit Bronbeek een buitenwijk in Bandoeng. Ik heb daar een oom verloren tijdens de bersiaptijd.

Door L.C.Dielemans op 28 december 2015

Ik zou graag kontact willen hebben met personen die gevangen hebben gezeten in de wijk Bronbeek te Bandoeng.
Waar toen alle mannen boven een bepaalde leeftijd zijn weg-gevoerd en later bleek dat ze allen vermoord zijn.we werden toen door Britsindische troepen bevrijd.Onder de gevallenen mijn Oom J.Bruininga.

Door Stanley van Dijk op 16 november 2015

In het kader van een WUV, WUBO aanvraag zou ik graag in contact komen met mensen die in kamp Halmaheira geinterneerd zijn geweest in de periode vanaf '43. Mijn vader zat daar met zijn moeder en vier broers. Ik hoop dat iemand die dit bericht leest contact met mij op neemt.

Door luuk van dijken op 5 november 2015

wie weet waar de Fam Dodo en Joyce PAUL zijn gebleven?ze komen uit jakarta en zijn in 1965 naar holland gekomen.we hebben het vermoeden dat ze weer terug zijn gegaan.

woonden in STEIN aan de DROSS van BEWERSTRAAT?
hebben 3 dochters