• Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog

Uit het oog

Om een bericht toe te voegen kunt u dit formulier invullen.

Uw bericht verschijnt pas na goedkeuring door onze moderator.

Berichten

Door Ronald Laagewaard op 18 februari 2021

Ik ben op zoek naar personen die in het contractpension (Boschlust?) aan de Prinses Carolinalaan 1 in Baarn hebben gewoond. Wij, de familie Benjamin Laagewaard, woonden daar in de periode 1955-1956. Het huis bestaat niet meer maar ik ben geïnteresseerd in andere familienamen, verhalen en eventuele foto's.

Door Harold Gosler op 10 februari 2021

Wie heeft Luud Scheerder-Meijer gekend? Ook wel Lidwina of Ludwina genoemd. Zij zat eerst in kamp Makassar en vervolgens in Malino en Kampili, allen op Celebes. Ik ben ook op zoek naar haar dagboek(en). Elk aanknopingspunt is welkom. Alvast veel dank voor de getrooste inspanningen.

Door Eric de Munck op 9 februari 2021

Hallo,

Wie heeft mijn vader en grootmoeder gekend? Zij woonden van 1937 - 1942 aan de Jalan Doha of Doho, toen Prinsenstraat geheten, op nummer 38 in Surabaya. Ze werden geïnterneerd in kamp Lampersari te Semarang. Mijn oma heette Dina of Dien Cup of de Munck!

Ik ben benieuwd naar uw reacties.

Door Dolf Brandel op 8 februari 2021

Wie heeft mij en/of mijn familie gekend in de Japanse kamptijd en in de Bersiapperiode? Ik ben A.W.A. (Dolf) Brandel, geboren op 3 augustus 1946 te Medan. Mijn ouders (getrouwd op 8 oktober 1941 te Djatiroto (Loemadjang) waren James Jacob Brandel (geboren 9 juli 1912 te Amsterdam, hij was een Nederlandse Jood) en Henriëtte Cornelia Louise van Leeuwen (geboren 25 april 1921 te Loemadjang, zij was Indisch). Mijn vader was in de Japanse tijd in Belawan Estate en Si Rengo Rengo geïnterneerd, mijn moeder in Pulauberajan en Aik Pamienke.

Na de Japanse capitulatie gingen mijn ouders wonen in het woonhuis van de Gouverneur-Generaal aan de Burgemeester Makaaylaan te Medan, aangrenzend aan (of nog net in) het beschermingskamp Polonia. Ik ben hier geboren terwijl in de directe omgeving beschietingen plaatsvonden.

Ik zoek met name bevestiging van de Bersiap onlusten in mijn directe leefomgeving rond mijn geboorte. In januari 1947 repatrieerde ons gezin met de ‘Nieuw Holland’ naar Nederland.

Bij voorbaat hartelijk dank.

Door J. de Vroome op 31 januari 2021

J. de Vroome is op zoek naar familie van Rada Lidie Ramsche, geboren op 19-04-1908 te Saparoea, overleden op 29-04-1944 te Apeldoorn. Rada Lidie Ramsche trouwde in 1933 met K.G.P. Post te Soerabaya.

Door Albert op 22 december 2020

De naam van mijn vader is Jan Willem Ziere, geboren op 1 juni 1932 te Magelang. De vraag is: weet iemand ook waar de Kampementsweg F2 te Ambarawa in het voormalig Nederlands-Indië was? Ik kan het niet terug vinden in het huidige Indonesië.

Waar ik tijdens mijn zoektocht achter gekomen ben is dat de Kampementsweg deel uitmaakte van het voormalige vrouwenkamp Ambarawa 6.

Ook heb ik me laten vertellen dat er in het kampement van destijds nu een politiekazerne is gehuisvest.

Wie kan mij van meer informatie voorzien?

Met vriendelijke groet, Albert Ziere.Door H Veldhuis op 6 december 2020

Het Cultuurhistorisch Centrum Noordoostpolder is op zoek naar verhalen en getuigenissen over Kamp Lemmer. Kamp Lemmer was tijdens de Duitse bezetting een werkkamp ten behoeve van de ontginning van de Noordoostpolder. Van april 1945 tot december 1945 was het in gebruik als een doorgangskamp voor transporten van politieke gevangenen.
In december 1950 kwam het kamp in bezit van de Dienst voor Maatschappelijke Zorg, Leeuwarden, die er een 'woonoord voor gerepatrieerden' van maakte en er zo'n 20 gezinnen afkomstig uit Indonesië huisvestte.

Mailt u uw verhalen en getuigenissen naar chcnoordoostpolder@gmail.com. o

Door Guus Driesen op 3 december 2020

Van 1957 tot 1966 hadden wij met een aantal mensen een dansclub in Overschie. Nu zou ik graag willen weten hoe het deze mensen vergaat. Hun namen zijn: Rob en Dr. Euqine Verhoeven en Hedy Drinhuyzen (meisjenaam). In 1967 zijn ze naar Pasadena (USA) vertrokken.

Door J.I. Tuahatu op 19 oktober 2020

Ik zoek Frits Owens, mijn klasgenoot op de Gubengschool in Surabaya, vierde klas, 1957.

Wij waren ook buurjongens in Tambaksari. Z'n zus Troelie is getrouwd met Frits Turpijn. Ik herinner mij Niengke, Okkie, José, Eddie, Frits, en Nonnon. Ook Krikilan boven Djember op Oost Java. Niengke (trouwde) en Okkie Turpijn waren toen eerder naar Nederland vertrokken.

Wie kent deze personen nog? Reageer alstublieft. Ik heb heel fijne herinneringen aan hen.

Door Ank Sluimer op 17 oktober 2020

Mijn oma A.M. Verduijn-Monsma is op Java geïnterneerd geweest. Ik heb geen idee in welk kamp. Wie kan mij aan gegevens helpen?

Haar echtgenoot en mijn opa Feico Hendrik Monsma is in Si Rengo Rengo geïnterneerd geweest.
Beide zijn in februari 1946 met de Noordam in Nederland teruggekomen.

Alvast bedankt voor moeite.