• Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog

Uit het oog

Om een bericht toe te voegen kunt u dit formulier invullen.

Uw bericht verschijnt pas na goedkeuring door onze moderator.

Berichten

Door Marianne Senders op 24 april 2021

Marianne Senders - van de Wetering is op zoek naar de allerbeste vriend van haar oom Wim. Haar moeder, Elly van de Wetering - van der Leden, vroeg haar dit oproepje voor haar broer te plaatsen.

Het gaat om Bennie Peters (of Peeters). Oom Wim vraagt zich al jaren af waar zou hij toch zijn en of hij nog leeft.

Bennie kwam uit Salatiga. Oom Wim weet niet of hij daar geboren is. Ze hebben samen in het interneringskamp gezeten. Rond 1950 zagen ze elkaar voor het laatst in Semarang. Bennie ging naar de Hogere Zeevaartschool in Makassar en oom Wim vertrok naar Nieuw-Guinea.
Oom Wim weet dus ook niet waar Bennie uiteindelijk terecht is gekomen is, in Nederland, Australia of misschien wel de VS.

Alle informatie is welkom via de mail.

Door Harrie Veldhuis op 22 maart 2021

Ik ben op zoek naar de stiefzus van Anita Jeanette Wilkes MacDonald. Zij zou informatie hebben over kamp Lemmer. Dit kamp is na de oorlog gebruikt voor de huisvesting van ongeveer twintig gezinnen uit Indonesië. U kunt mij mailen: harrieveldhuis@solcon.nl

Door A.E. Ernst-de Wilde op 3 maart 2021

Voor een goede vriend van mij (Cor de Putter uit Zeeuws-Vlaanderen) ben ik op zoek naar Les (Lesley?) Leurs. In november '67 werkten zij samen in militaire dienst in Haarlem als Technisch Specialist. Les had een zus (Diana Leurs) en hij woonde in de omgeving van Den Haag. Als iemand hier iets van herkent, neem dan contact op met Betty Ernst: ernst4239@gmail.com.

Door Rick Daniels op 19 februari 2021

Mijn opa John Mackenzie was kapitein der infanterie van het KNIL. In 1942 werd hij opgepakt en 'knijp' gezet in een kamp (nabij) Bandung. Uiteindelijk 'verlost' in Singapore na de proklamasi. Vandaaruit ging hij per boot naar Nederland. Hij overleed in 1946. Opa was getrouwd met Emmy Elvire Woesthoff die in Utrecht is overleden in 1990.
Hun dochter, mijn moeder Milly Mackenzie, heeft weinig kunnen/willen vertellen over haar jaren in Indie. Is er iemand die deze namen herkent en wellicht iets meer weet dan ik nu heb beschreven? Dan verneem ik dat heel graag.
Met vriendelijke groet,
Rick Daniels, Diemen

Door Ronald Laagewaard op 18 februari 2021

Ik ben op zoek naar personen die in het contractpension (Boschlust?) aan de Prinses Carolinalaan 1 in Baarn hebben gewoond. Wij, de familie Benjamin Laagewaard, woonden daar in de periode 1955-1956. Het huis bestaat niet meer maar ik ben geïnteresseerd in andere familienamen, verhalen en eventuele foto's.

Door Harold Gosler op 10 februari 2021

Wie heeft Luud Scheerder-Meijer gekend? Ook wel Lidwina of Ludwina genoemd. Zij zat eerst in kamp Makassar en vervolgens in Malino en Kampili, allen op Celebes. Ik ben ook op zoek naar haar dagboek(en). Elk aanknopingspunt is welkom. Alvast veel dank voor de getrooste inspanningen.

Door Eric de Munck op 9 februari 2021

Hallo,

Wie heeft mijn vader en grootmoeder gekend? Zij woonden van 1937 - 1942 aan de Jalan Doha of Doho, toen Prinsenstraat geheten, op nummer 38 in Surabaya. Ze werden geïnterneerd in kamp Lampersari te Semarang. Mijn oma heette Dina of Dien Cup of de Munck!

Ik ben benieuwd naar uw reacties.

Door Dolf Brandel op 8 februari 2021

Wie heeft mij en/of mijn familie gekend in de Japanse kamptijd en in de Bersiapperiode? Ik ben A.W.A. (Dolf) Brandel, geboren op 3 augustus 1946 te Medan. Mijn ouders (getrouwd op 8 oktober 1941 te Djatiroto (Loemadjang) waren James Jacob Brandel (geboren 9 juli 1912 te Amsterdam, hij was een Nederlandse Jood) en Henriëtte Cornelia Louise van Leeuwen (geboren 25 april 1921 te Loemadjang, zij was Indisch). Mijn vader was in de Japanse tijd in Belawan Estate en Si Rengo Rengo geïnterneerd, mijn moeder in Pulauberajan en Aik Pamienke.

Na de Japanse capitulatie gingen mijn ouders wonen in het woonhuis van de Gouverneur-Generaal aan de Burgemeester Makaaylaan te Medan, aangrenzend aan (of nog net in) het beschermingskamp Polonia. Ik ben hier geboren terwijl in de directe omgeving beschietingen plaatsvonden.

Ik zoek met name bevestiging van de Bersiap onlusten in mijn directe leefomgeving rond mijn geboorte. In januari 1947 repatrieerde ons gezin met de ‘Nieuw Holland’ naar Nederland.

Bij voorbaat hartelijk dank.

Door J. de Vroome op 31 januari 2021

J. de Vroome is op zoek naar familie van Rada Lidie Ramsche, geboren op 19-04-1908 te Saparoea, overleden op 29-04-1944 te Apeldoorn. Rada Lidie Ramsche trouwde in 1933 met K.G.P. Post te Soerabaya.

Door Albert op 22 december 2020

De naam van mijn vader is Jan Willem Ziere, geboren op 1 juni 1932 te Magelang. De vraag is: weet iemand ook waar de Kampementsweg F2 te Ambarawa in het voormalig Nederlands-Indië was? Ik kan het niet terug vinden in het huidige Indonesië.

Waar ik tijdens mijn zoektocht achter gekomen ben is dat de Kampementsweg deel uitmaakte van het voormalige vrouwenkamp Ambarawa 6.

Ook heb ik me laten vertellen dat er in het kampement van destijds nu een politiekazerne is gehuisvest.

Wie kan mij van meer informatie voorzien?

Met vriendelijke groet, Albert Ziere.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next