• Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog
  • Uit het oog

Uit het oog

Om een bericht toe te voegen kunt u dit formulier invullen.

Uw bericht verschijnt pas na goedkeuring door onze moderator.

Berichten

Door Madelon Gerbrands op 27 augustus 2021

Mijn grootouders en moeder woonden tot de oorlog in Soerabaja. Mijn oma en moeder hebben tijdens de oorlog o.a. in kamp Lampersari in Semarang gezeten. Mijn moeder was vijf jaar toen ze werden geïnterneerd. De naam van mijn oma was Catharina (Rini) Scheltema de Heere - den Hertogh. De naam van mijn moeder is Liesbeth Scheltema de Heere. Ik ben op zoek naar mensen die hen hebben gekend.

Door Rob Luijendijk op 26 augustus 2021

Zijn er mensen in de Indische gemeenschap die in de periode 1945-1948 op Ternate of in Morotai hebben gewoond en die zich de naam Koos (of Cor) Luijendijk, KNIL-radiotelegrafist op het postkantoor, kunnen herinneren.

En wie kent Koos Luijendijk van het groenten- en fruitwinkeltje in het mannenkamp in Malang, rond maart 1942? En van de koffietent, de toneelclub en de cabaretvoorstellingen en de timmerploeg? Of van de Matsue Maru, het schip dat met 1.000 man naar Japan vertrok in september 1943, naar het Yawata Tobata Kinsjoe kamp?

Zijn zoon Rob zou graag met u in contact komen: rlluijendijk1@hotmail.com

Door Edmé Bruijn-Strauss op 19 juni 2021

Wie kent Piet Zwaan uit Semarang? Hij was in de jaren 1935-1940 hoofd van de Heuvelschool in Semarang. Zijn vrouw heette Mien en zij hadden een zoon, Jaap. Andere hoofden van deze school waren dhr. Hanegraaf en dhr. Sluijter. Ik ben in 1953 naar Holland gegaan. Deze Piet Zwaan was voor mijn tijd, maar misschien zegt iemand deze naam wat?

Door Marianne Senders op 24 april 2021

Marianne Senders - van de Wetering is op zoek naar de allerbeste vriend van haar oom Wim. Haar moeder, Elly van de Wetering - van der Leden, vroeg haar dit oproepje voor haar broer te plaatsen.

Het gaat om Bennie Peters (of Peeters). Oom Wim vraagt zich al jaren af waar zou hij toch zijn en of hij nog leeft.

Bennie kwam uit Salatiga. Oom Wim weet niet of hij daar geboren is. Ze hebben samen in het interneringskamp gezeten. Rond 1950 zagen ze elkaar voor het laatst in Semarang. Bennie ging naar de Hogere Zeevaartschool in Makassar en oom Wim vertrok naar Nieuw-Guinea.
Oom Wim weet dus ook niet waar Bennie uiteindelijk terecht is gekomen is, in Nederland, Australia of misschien wel de VS.

Alle informatie is welkom via de mail.

Door Harrie Veldhuis op 22 maart 2021

Ik ben op zoek naar de stiefzus van Anita Jeanette Wilkes MacDonald. Zij zou informatie hebben over kamp Lemmer. Dit kamp is na de oorlog gebruikt voor de huisvesting van ongeveer twintig gezinnen uit Indonesië. U kunt mij mailen: harrieveldhuis@solcon.nl

Door A.E. Ernst-de Wilde op 3 maart 2021

Voor een goede vriend van mij (Cor de Putter uit Zeeuws-Vlaanderen) ben ik op zoek naar Les (Lesley?) Leurs. In november '67 werkten zij samen in militaire dienst in Haarlem als Technisch Specialist. Les had een zus (Diana Leurs) en hij woonde in de omgeving van Den Haag. Als iemand hier iets van herkent, neem dan contact op met Betty Ernst: ernst4239@gmail.com.

Door Rick Daniels op 19 februari 2021

Mijn opa John Mackenzie was kapitein der infanterie van het KNIL. In 1942 werd hij opgepakt en 'knijp' gezet in een kamp (nabij) Bandung. Uiteindelijk 'verlost' in Singapore na de proklamasi. Vandaaruit ging hij per boot naar Nederland. Hij overleed in 1946. Opa was getrouwd met Emmy Elvire Woesthoff die in Utrecht is overleden in 1990.
Hun dochter, mijn moeder Milly Mackenzie, heeft weinig kunnen/willen vertellen over haar jaren in Indie. Is er iemand die deze namen herkent en wellicht iets meer weet dan ik nu heb beschreven? Dan verneem ik dat heel graag.
Met vriendelijke groet,
Rick Daniels, Diemen

Door Ronald Laagewaard op 18 februari 2021

Ik ben op zoek naar personen die in het contractpension (Boschlust?) aan de Prinses Carolinalaan 1 in Baarn hebben gewoond. Wij, de familie Benjamin Laagewaard, woonden daar in de periode 1955-1956. Het huis bestaat niet meer maar ik ben geïnteresseerd in andere familienamen, verhalen en eventuele foto's.

Door Harold Gosler op 10 februari 2021

Wie heeft Luud Scheerder-Meijer gekend? Ook wel Lidwina of Ludwina genoemd. Zij zat eerst in kamp Makassar en vervolgens in Malino en Kampili, allen op Celebes. Ik ben ook op zoek naar haar dagboek(en). Elk aanknopingspunt is welkom. Alvast veel dank voor de getrooste inspanningen.

Door Eric de Munck op 9 februari 2021

Hallo,

Wie heeft mijn vader en grootmoeder gekend? Zij woonden van 1937 - 1942 aan de Jalan Doha of Doho, toen Prinsenstraat geheten, op nummer 38 in Surabaya. Ze werden geïnterneerd in kamp Lampersari te Semarang. Mijn oma heette Dina of Dien Cup of de Munck!

Ik ben benieuwd naar uw reacties.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next