• Agenda
  • Agenda
  • Agenda
  • Agenda
  • Agenda
  • Agenda
  • Agenda

Agenda

Wat betekent het om Indisch te zijn?

24 september: Pelita Naoorlogse Generatiebijeenkomst met Léon Kempees

Léon Kempees is derde generatie Indo en coach en trainer bij ‘Lunak Training, Coaching & Counseling’. Begin 2002 namen hij en vier Indische collega’s het initiatief om de Coöperatie Indisch Goud op te richten. Daar onderzoeken zij, samen met de deelnemers van hun workshops, wat het betekent om Indisch te zijn. Welke krachten kan je daaruit putten? En wat belet jou nog om in volle potentie te leven?  Daarnaast zoekt de Coöperatie Indisch Goud verbinding met andere Indische coaches en therapeuten, maar ook met Indische kunstenaars en andere professionals, om bij te blijven dragen aan de Indische gemeenschap en het behoud van de cultuur.

Tijdens de Pelita Naoorlogse Generatiebijeenkomst, op zaterdag 24 september in Museum Sophiahof,  zal Léon Kempees dieper ingaan op zijn werk en ervaringen als coach en trainer in relatie tot de Indische naoorlogse generatie. En u kunt met hem in gesprek over wat het betekent om Indisch te zijn.

Léon Kempees over zichzelf: 

“’Onderweg’ is heel lang de plek geweest waar ik mij thuis heb gevoeld. Of het nou in de auto was onderweg naar mijn vakantieadres of tijdens mijn varende jaren bij de Koninklijke Marine. In beweging, deinend op de golven van het leven. Tegelijkertijd zijn het ook de momenten dat ik mij het meest onbestemd en ontheemd heb gevoeld. Dat ik niet precies wist waar mijn plek was en waar ik bij hoorde.

Sinds mijn deelname aan de I.N.D.O. Tweedaagse, eind 2020 (zie www.indischgoud.nl)  weet ik dat bepaalde thema’s zoals afscheid, plek innemen, ontheemding, zwijgen en altijd maar onderweg willen zijn, bij meer Indo’s een rol spelen. Daarnaast merkte ik hoe fijn ik het vond om zoveel (h)erkenning en verbinding te voelen met de andere deelnemers. Een gevoel van erbij horen, dat ik voorheen nog niet eerder ervaren had. 

Deze tweedaagse maakte dat ik mij in mijn werk als systemisch coach en begeleider, meer en meer ben gaan richten op de Indische naoorlogse generaties. De herkenning en voeling die ik als derde generatie Indo met deze groep heb en mijn passie voor het systemisch werk, zorgen er beiden voor dat ik met veel liefde mijn bijdrage lever aan onze Indische gemeenschap.” 

Vanuit zijn praktijk Lunak Training coacht Léon Kempees één op één cliënten, begeleidt hij (familie)opstellingen en verzorgt hij trainingen voor coaches over TransCultureel Systemisch Werk.

Programma en aanmelding

11.00 – 11.30 uur: Inloop

11.30 – 11.35 uur: Welkomstwoord door Ed Roso

11.35 – 13.00 uur: Lezing Léon Kempees

13.00 – 14.00 uur: Lunch

14.00 – 15.00 uur: Gelegenheid tot vragen stellen

15.00 – 15.15 uur: Afronding

15.15 – 15.30 uur: Napraten

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ed Roso, tel. 06-28666198. Aanmelden kan t/m 22 september 2022 via: e.roso@pelita.nl

Praktische Informatie

Datum : Zaterdag 24 september 2022

Locatie: Museum Sophiahof, Sophialaan 10, 2514 JR Den Haag

Entree : € 4,00 p.p. (contant en gelieve gepast betalen)

In Museum Sophiahof kunt u bij wijze van lunch op eigen kosten warme (Indische) snacks. 

Bereikbaarheid Museum Sophiahof

Museum Sophiahof aan de Sophialaan 10 te Den Haag is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Als u met de auto komt moet u rekening houden met betaald parkeren in de nabije omgeving.

Vanaf station Den Haag Centraal:

Bus 24 richting Kijkduin: halte Mauritskade.

Bus 28 richting Scheveningen Noorderstrand: halte Mauritskade.

Bus 22 richting Duindorp: halte Javastraat.

Tram 9 richting Scheveningen Noorderstrand: halte dr. Kuyperstraat

Vanaf station Den Haag Hollands Spoor (HS):

Tram 1 richting Scheveningen Noord: halte Javastraat


Bijeenkomsten Naoorlogse Generaties 2022

In het jubileumjaar 2022 (Pelita bestaat dan 75 jaar) zullen weer om de maand in Museum Sophiahof in Den Haag, de gebruikelijke naoorlogse generatiebijeenkomsten worden gehouden.

Dit zal zijn op zaterdag 12 november en 17 december 2022.

Volledige programma's worden te zijner tijd bekendgemaakt op deze website en via onze social media.


PELITA THEATERMIDDAG 29 MEI 2022

U bent van harte uitgenodigd voor onze Pelita Theatermiddag op zondag 29 mei in IJsselstein. Theatergroep OerSprong speelt dan 'Voor God en Vaderland', het tweede stuk dat Harriet Bergsma en Marion Gerverdinck op de planken brengen, geleid door hun Indische roots. 

Het is 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog. Wat telt er dan nog in het leven van een KNIL-soldaat? Geïntrigeerd door deze vraag geeft de dochter van deze strijdende man zijn leven weer, in de hoop daarmee niet alleen zijn kern maar ook uw bestaan te raken. 

Meer informatie: Pelita Theatermiddag

Pelita TheaterMiddag is een bijeenkomst met alleen theatervoorstellingen. Deze bijeenkomst zal in “De Oase” te IJsselstein plaatsvinden. We laten diverse theatergroepen hun Indische verhaal vertellen. De Pelita TheaterMiddag wordt 1x per 6 maanden georganiseerd.

De Pelita Theater-Middag is gericht op de Naoorlogse generaties, waarbij we interactief de verhalen willen verbinden met de gasten en de theatermakers. We nodigen u graag uit om ná de voorstelling een korte “Meet&Greet” met de acteurs en Pelitamedewerkers te hebben. 


Bijeenkomsten INOG

Dé INOG, samenwerkingspartner van Stichting Pelita, organiseert iedere eerste zaterdag van de maand een bijeenkomst voor naoorlogse generaties. De aankondigingen zijn te vinden op hun Facebookaccount.

De bijeenkomsten worden georganiseerd in Maxima’s, Maximaplein 7, 3832 JS Leusden.

Voor meer informatie: 06-30645561 of inog.amersfoort@gmail.com.