• Agenda
  • Agenda
  • Agenda
  • Agenda
  • Agenda
  • Agenda
  • Agenda

Agenda

10 december 2022: Pelita Naoorlogse Generatiebijeenkomst ‘Hati Sakit’ 

Tijdens de Pelita Naoorlogse Generatiebijeenkomst in Museum Sophiahof, is Bram Latumahina, GZ-NIP psycholoog, te gast. 

In 2022 verscheen zijn roman ‘Hati Sakit, De pijn van een Molukker’. Een historische roman over de lotgevallen van een Moluks gezin in de periode 1946 -1970. Het beschrijft onder andere de diepe pijn die men in Nederland ondervond en de pijn van de familie op de Molukken. De publicatie is deels gebaseerd op waargebeurde feiten en is deels fictief. Het bijzondere aan dit boek is dat deze pijn zeer diepgaand en als een geheel wordt beschreven. Voor het eerst worden de verborgen gevoelens achter de Molukse mens tot in detail beschreven. In het kader van het ruim 70-jarige verblijf van de Molukse bevolkingsgroep in Nederland, draagt dit boek bij aan het begrip voor wat de Molukse gemeenschap moest ondergaan. 

Na afloop van de lezing van Bram Latumahina kunt u met hem in gesprek en wordt ook de gelegenheid geboden het boek aan te schaffen en te laten signeren door de auteur. 

GGZ Molukse Poli
Tijdens de bijeenkomst zal hij ook ingaan op de onlangs geopende polikliniek in Tiel, speciaal voor Molukse cliënten. 

Over Bram Latumahina
Bram Latumahina is van Molukse afkomst en is geboren in de Betuwe in het dorpje Randwijk. Hij studeerde sociale wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en klinische psychologie aan de Universiteit Utrecht. Hij studeerde af op het thema ‘Oorlogstrauma’s onder Molukse ouderen’. Op dit moment is hij werkzaam bij een GGZ instelling in Tiel en Dordrecht. 

Programma

11.00 uur: Inloop
11.30 uur: Welkomstwoord Ed Roso
11.35 uur: Lezing Bram Latumahina
13.45 uur: Lunch
14.00 uur: Gelegenheid tot vragen stellen
15.15 uur: Afronding en napraten
17.00 uur: Museum sluit

Praktische informatie
Datum: Zaterdag 10 december 2022
Locatie: Museum Sophiahof, Sophialaan 10, 2514 JR Den Haag
Entree: € 5,00 p.p. (graag contant en gepast betalen, geen wisselgeld mogelijk)

In Museum Sophiahof zijn warme (Indische) snacks op eigen kosten verkrijgbaar. 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ed Roso, tel. 06-28666198. Aanmelden kan t/m woensdag 7 december a.s. via e.roso@pelita.nl.

Bereikbaarheid Museum Sophiahof
Museum Sophiahof is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Als u met de auto komt moet u rekening houden met betaald parkeren in de nabije omgeving.


Bijeenkomsten INOG

Dé INOG, samenwerkingspartner van Stichting Pelita, organiseert iedere eerste zaterdag van de maand een bijeenkomst voor naoorlogse generaties. De aankondigingen zijn te vinden op hun Facebookaccount.

De bijeenkomsten worden georganiseerd in Maxima’s, Maximaplein 7, 3832 JS Leusden.

Voor meer informatie: 06-30645561 of inog.amersfoort@gmail.com.