Geachte  belangstellende voor de Dialoog Nederland-Japan-Indonesië,

Wij nodigen u uit voor de 21e Dialoog Conferentie op zaterdag 6 juli 2019 van 9:30 tot ca. 17:00 uur.

Het thema van deze 21e conferentie zal zijn ” Verzoening. Hoezo?”.

Locatie:  Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154, 2595 CL Den Haag
Routebeschrijving zie: http://www.ctkerk.nl/contact

De effecten van twee oorlogen in het voormalige Nederlands Indië zijn nog steeds voelbaar.
De oorlog met Japan (1942-1945) werd gevolgd door de strijd voor de Indonesische onafhankelijkheid (1945-1949). Velen van ons zijn geraakt door het gewelddadig verleden, dat niet alleen de eerst-getroffenen van die oorlogen betreft, maar ook doorwerkt naar de volgende generaties.

Dit motiveert Stichting Dialoog NJI om te werken aan een toekomst van vrijheid en vrede op basis van samenwerking, begrip en verzoening. Daarom organiseren wij al vele jaren Dialoogconferenties voor Nederlanders, Japanners en Indonesiërs; voor oud en jong die verder willen gaan dan verwerken en herdenken. Het is werken aan vrede door (eigen) verhalen en ontmoetingen.De conferentie is gericht op betrokkenen (met een Nederlandse, Nederlands-Indische, Japanse of Indonesische achtergrond) en geeft een gelegenheid om elkaar te ontmoeten voor een dialoog over de gezamenlijk ervaren geschiedenis.

Het doel van de conferentie is:

Het verkrijgen van beter bewustzijn en begrip rond het thema ‘Verzoening: Hoezo?, als een essentiële stap om de last van oorlogservaringen voor de toekomst te verlichten, door het delen van persoonlijke verhalen en onderzoeksresultaten.

Meer informatie over het programma vindt u HIER.

De deelname kosten bedragen €25,00 per persoon incl. een kleine lunch. Jongeren van 15 t/m 25 jaar betalen €15,00.

U kunt zich aanmelden via dit registratie formulier.

Wij verzoeken u zich uiterlijk voor 15 juni 2019 aan te melden. Let wel: we zijn gebonden aan een maximum aantal deelnemers en zijn daardoor genoodzaakt voor de inschrijving de policy “die het eerst komt, die het eerst maalt” te hanteren.

We verzoeken u  de conferentie kosten (€ 25,00 per persoon, jongeren t/m 25 jaar €15,00) voor 15 juni a.s. over te maken op rekening NL73 SNSB 0927 6534 94 t.n.v. Stichting Dialoog NJI o.v.v. 21e Dialoog Conferentie 6 juli 2019.

Vragen kunt u stellen aan: events@dialoognji.org.

De voertaal zal voornamelijk Nederlands zijn. Er zijn gastsprekers uit Nederland en Japan (zij zullen hun verhaal in het Engels houden)

We doen tevens een beroep op u om deze informatie in uw persoonlijke netwerken te delen. En omdat wij het belangrijk vinden dat ook jonge mensen kennis maken met ons gedeelde verleden willen we u vragen de jongere generatie uit uw eigen omgeving aan te moedigen om de conferentie bij te wonen.

Als u ons werk wilt ondersteunen, bent u zeer welkom donateur van onze stichting te worden en een geheel vrijwillige bijdrage storten op: IBAN NL73 SNSB 0927 6534 94 t.n.v. Stichting dialoog NJI  onder vermelding van “donatie”.

We hopen u op 6 juli a.s. te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,
Yukari Tangena-Suzuki

Voorzitter Stichting Dialoog NJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.