Vrijwilligerswerk

Pelita heeft een lange traditie in het werken met vrijwilligers.
Inmiddels zijn al meer dan 200 vrijwilligers in verschillende projecten actief. De vrijwilligers zijn van Indische of Molukse afkomst of hebben kennis van en affiniteit met de cultuur. Naast diverse regionale vrijwilligersoverleggen, treffen alle vrijwilligers van Pelita elkaar jaarlijks tijdens de landelijke vrijwilligersdag.
Wat doen vrijwilligers van Pelita zoal?

  • Masoek Sadja's: meehelpen met de organisatie van deze inloopmiddagen
  • Pelita Informatie Lijn: telefonische informatie geven over diverse nieuwe initiatieven van Pelita
  • Website ondersteuning: verantwoordelijk voor bepaalde onderdelen binnen de verschillende websites van Pelita.
  • Administratieve en organisatorische werkzaamheden: assistentie van vrijwilligers op piekmomenten op het kantoor van Stichting Pelita.

Wilt u meer weten over de achtergrond van vrijwilligerswerk bij Pelita, klik dan >>hier.

De veelheid aan activiteiten die Stichting Pelita aanbiedt is alleen maar mogelijk door de grote groep (bijna 300) betrokken vrijwilligers. Ze zijn vaak zeer bescheiden en doen dat ´gewoon´. Wij waarderen ze bijzonder en zullen gaan daarom vanaf nu steeds weer een paar vrijwilligers aan u voorstellen. Lees >>hier de eerste bijdrage.

Soms gaan vrijwilligers na verloop van tijd weer hun eigen weg en nemen wij afscheid. Petra van Geenen heeft zich jarenlang voor Pelita ingezet en richt zich nu op nieuwe doelen, zie >>hier een impressie van haar afscheid.

 

 


Wilt u meer informatie, vul dan hier het formulier in.