Uit het oog

Om een bericht toe te voegen kunt u een formulier invullen, klik hier om naar het formulier te gaan.

Berichten

Door Bij Ons Thuis op 13 september 2017

Binnenkort in Den Haag: het fotografieproject Bij Ons Thuis. Doe ook mee!

Hou je van fotografie? Ben je in Nederland opgegroeid maar je (groot)ouders niet? Eet je net zo graag stroopwafels als roti of baklava? Met andere woorden, leven er meerdere culturen in jou met hun verschillende tradities en gebruiken? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!
Bij Ons Thuis is een fotografieproject waarin mensen van allerlei verschillende achtergronden reflecteren op leven tussen twee culturen, tradities en (mantel) zorg voor oudere gezinsleden. Het project vindt plaats in Den Haag.

Tijdens het project maak je zelf foto’s aan de hand van concrete opdrachten. Je krijgt professionele fotografie-training en feedback. De nadruk ligt daarbij op het verhaal achter de foto’s: wat wil je vertellen? In Bij Ons Thuis leer je om met beelden je verhaal te vertellen. Je hoeft geen mensen op de foto te zetten (mag wel) of met je naam vermeld worden (mag ook).
Het project sluit af met een tentoonstelling in Het Nutshuis in Den Haag. Daarnaast is er de mogelijkheid om je hele familie (kosteloos!) door professionele fotografen te laten fotograferen.

Wanneer en waar?
We starten 9 oktober met de eerste bijeenkomst. Daarna komen we elke twee weken bij elkaar op maandagavond (niet in de schoolvakanties). De bijeenkomsten vinden plaats op de maandagavond in De Schildershoek in Den Haag. Er zijn in totaal vijf bijeenkomsten.

Voor wie?
Heb je interesse in fotografie als manier om verhalen te vertellen? Spreekt het onderwerp je aan en durf je de uitdaging aan om deel te nemen aan dit bijzondere fotografieproject? Meld je dan snel aan! Deelname is vanaf 22 jaar. Ervaring met fotografie is niet belangrijk. Je hebt geen eigen camera nodig, die krijg je van ons in bruikleen. Deelname is gratis. Als je meedoet, rekenen we op je betrokkenheid en aanwezigheid.

Aanmelden
Ben je net zo enthousiast als wij en wil je meedoen? Mail dan naar info@picturebridgefoundation.nl en schrijf heel kort iets over je motivatie. Er is slechts plek voor maximaal 15 deelnemers dus wees er snel bij! Zodra we je mail ontvangen, nemen we contact met je op. Wil je eerst meer weten? Mail ons dan ook of laat een bericht achter op https://www.facebook.com/BijOnsThuisFotoproject/ 

Bij Ons Thuis is een initiatief van de Picture Bridge Foundation en is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo, en het Nutshuis.

Door Anita Bartstra op 7 september 2017

Mijn vader, Rob Bartstra, 83 jaar, heeft met zijn moeder en twee zusters in het Tjideng kamp gezeten, aan de Laan Trivelli. Ze noemden hem destijds Robby. Hij had in die tijd veel contact met een leeftijdgenootje genaamd Elly Meuleman. Hij heeft haar nadien nooit weer gezien. Wie heeft wat over haar gehoord? Alvast hartelijk dank voor de informatie!

Door Ine de Jong op 18 juli 2017

Als ik denk aan vervlogen tijden, komt er heel vaak de herinnering aan de tijd, na 't kamp, dat wij weer ons huis aan de Nassau Boulevard (Batavia) hadden betrokken, en dat m'n vriendin, na het middagdutje, buiten stond te wachten op mij en wij samen gingen rolschaatsen. Haar naam was Bea Fermin. Als u iets weet over haar, laat het mij dan weten. Ik ben Ineke de Jong, nu Ine en ben 83 jaar. Alvast hartelijk dank.

Door H. Dekker op 10 juli 2017

In het kader van een WUBO afwijzing, ben ik op zoek naar getuigen op de moord van dhr. Kubil in de Bersiapperiode 1945/1946. Dhr.Kubil (ik weet niet of ik de naam juist spel) woonde bij de familie Jansen in, een gezin bestaande uit moeder en n.a.w. drie kinderen, aan de Gangspoor 9, een zijstraat van de Defensielijn van de Bosch.
Wij woonden schuins t.o. de familie Janssen vlak bij de spoorbaan. Ik was een jaar of negen en met andere kinderen voor het huis van de familie Jansen aan 't spelen. Ik zag dhr. Kubil wegrennen achtervolgd door een Indonesiër en voor het huis werd hij afgeslacht. Wie kan mij verder helpen? Voor reacties: dhr. Henk Dekker, Belverderebos 161, 2715 VJ Zoetermeer, 079-3610569 of 06-33910111.

Door Lotte ter Poorten op 3 juli 2017

Mijn vader, Kees ter Poorten, is opgenomen in een verzorgingstehuis met Alzheimer. Hij kan zich zijn kampperiode nog wel herinneren. Voor hem ben ik op zoek naar mensen die bij hem in het kamp hebben gezeten te weten het 15e bat te Bandoeng. Mijn vader is van 20 oktober 1933. Ik wil hem helpen. Alvast bedankt.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next