Nieuwsbericht

5e Ontmoetingsdag naoorlogse generaties


Op zaterdag 18 maart 2017 organiseert Stichting Pelita voor de 5e keer een ontmoetingsdag waar iedereen van de Nederlandse, Indische en Molukse naoorlogse generaties van de Tweede Wereldoorlog in Azië welkom is. Op een andere locatie, maar het doel van de bijeenkomsten blijft uiteraard ontmoeten, netwerken, verbinden en informatie delen.

Interactieve lezing Tussen twee culturen
Alize Roos begeleidt als coach/counselor mensen die verbonden zijn aan meerdere culturen (www.inbetweencounselling.nl). Ze is 2e generatie Indo en groeide op bij een Indische vader en een Nederlandse moeder. Ze heeft gemerkt hoe lastig leven tussen verschillende culturen kan zijn. Uit een lange zoektocht kwam uiteindelijk een passie voort: een bijdrage leveren aan het welbevinden van mensen die tussen culturen leven.

In de interactieve lezing Tussen twee culturen deelt ze haar eigen levensverhaal, eerlijk en zonder franje. In haar lezing maakt ze de stap van ‘haar leven tussen culturen’ naar ‘mensen tussen culturen’. Ze geeft een denkkader mee. Hiervoor maakt ze gebruik van een aantal eenvoudige beelden. De dag heeft een afwisseling van luisteren naar het verhaal van Alize en (vrijblijvend) met elkaar in gesprek gaan. Met elkaar in gesprek gaan krijgt vorm aan de hand van helpende vragen van Alize.

Praktische informatie

  • zaterdag 18 maart 2017
  • Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a, 3743 KN  Baarn (nieuwe locatie!)
  • 11.00 - 16.00 uur

  • Koffie, thee, frisdrank aan de bar te koop
  • bij wijze van lunch zijn er warme snacks te koop
  • Het Brandpunt ligt op 5 minuten lopen van trein- en busstation Baarn en heeft eigen parkeergelegenheid

Bekijk het programma

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Nico Papilaja, tel. 06 - 10904080; aanmelden kan t/m 16 maart via e-mail.

Wilt u deze informatie binnen uw eigen netwerk ook onder de aandacht brengen?